Red het verbod: kom in actie tegen dierproeven voor cosmetica

Wist je dat dieren, waaronder zwangere konijnen, nog steeds lijden omdat stoffen door hun keel worden geduwd bij tests voor cosmetica in de EU?

Ondanks het verbod op dierproeven voor cosmetica worden er nog steeds dieren gebruikt in wrede tests.

Kom vandaag nog in actie om te voorkomen dat het baanbrekende verbod op dierproeven voor cosmetica wordt ondermijnd!

Chemische stoffen

Het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) verzoekt – met steun van de Europese Commissie – om deze proeven in het kader van de wetgeving inzake chemische stoffen die bekend staat als de verordening inzake de Registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van chemische stoffen (REACH).

Ten minste 150 in het kader van REACH geregistreerde chemische stoffen zijn ingrediënten die uitsluitend in cosmetica gebruikt worden, en voor een aantal daarvan verzoekt ECHA om nieuwe dierproeven.

Deze proeven ondermijnen volledig het doel van het verbod – veilige cosmetica op de markt brengen zonder dat er nieuwe dierproeven voor nodig zijn.

Wat kan ik doen?

Ondanks het verbod op dierproeven voor cosmetica worden er nog steeds dieren gebruikt in wrede tests. Geen enkel dier verdient het om te lijden en gedood te worden voor lippenstift of tandpasta.

Doe mee met de mailactie van PETA en roep ECHA en de Europese Commissie op om alle uitstaande aanvragen voor dierproeven met ingrediënten die uitsluitend in cosmetica worden gebruikt onmiddellijk op te schorten en bedrijven in plaats daarvan de veiligheid te laten aantonen door gebruik te maken van dierproefvrije methoden.

Campagne eindigt op: ONBEKEND
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *