Roep de Chinese ambassade op in gesprek te gaan over mensenrechten Oeigoeren.

Naar schatting zijn er tot een miljoen Oeigoeren opgesloten in zogenaamde Chinese heropvoedingskampen. Gezinnen worden uit elkaar gerukt, mensen op grote schaal gehersenspoeld, mishandeld en gemarteld.

De Chinese regering doet dit af als leugens en nepnieuws en noemt mensenrechten een ‘interne aangelegenheid’.

In de eerste aflevering van het BNNVARA-programma ‘Pak De Macht’ wordt duidelijk hoe ver de macht van de Chinese autoriteiten daadwerkelijk reikt. Want niet alleen in het land zelf proberen ze hun burgers volledig te controleren, ook in Nederland maken ze misbruik van hun macht.

De Chinese ambassade negeerde eerdere gespreksverzoeken van Amnesty en BNNVARA. Daar moet verandering in komen, want een gesprek over mensenrechten is dringend nodig. Overal ter wereld, en ook in Nederland, zijn Oeigoeren wanhopig over het lot van hun familieleden en worden ze zelf lastiggevallen door de Chinese autoriteiten.

Bekijk hier de BNNVARA-aflevering van ‘Pak De Macht’ over China.

Wat kan ik doen?

Met jouw steun zetten we de Chinese ambassade onder druk. Teken de petitie, en laat ambassadeur Tan Jian weten dat hij niet kan weglopen van een open gesprek over mensenrechten.

Campagne eindigt op: ONBEKEND
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *