Stop sponsoring van EU-voorzitterschappen

Coca-Cola, BMW en andere grote bedrijven sponsoren al jaren het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Dit moet stoppen. Doe mee aan onze actie!

Sponsordeals

Het huidige EU-voorzitterschap van de Raad, de Portugese regering, heeft recent sponsordeals gesloten met frisdrankbedrijven en een papierproducent die in verband wordt gebracht met monocultuurplantages en bosbranden in Portugal. Dit is onaanvaardbaar. Hoe is het mogelijk dat onze regeringen deals sluiten met bedrijven wiens producten rechtstreeks in strijd zijn met duurzaam en gezond beleid? 

Green deal

De Green Deal van de EU, de Farm to Fork-strategie en het EU-plan voor kankerbestrijding erkennen allemaal dat wat we consumeren directe gevolgen heeft voor de gezondheid en het milieu. En toch worden bedrijven die met suiker volgestopte frisdranken produceren actief gepromoot door onze beleidsmakers

Wat kan ik doen?

Doe mee met de mailactie van FoodWatch en roep de premier van het huidige voorzitterschap van de Raad van de EU, António Costa van Portugal, en de ambassadeurs van alle lidstaten bij de EU op om NEE te zeggen tegen alle toekomstige sponsordeals. 

Dit is een gezamenlijke actie van Corporate Europe Observatory, Climáximo en FoodWatch Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Campagne eindigt op: ONBEKEND
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *