Vervang het gebruik van dieren in (bio-)medisch onderzoek

Aangezien meer dan 90% van de veelbelovende fundamentele wetenschappelijke ontdekkingen niet binnen 20 jaar een toepassing krijgen in de klinische praktijk, is het tijd om te erkennen hoeveel tijd en geld er in het huidige onderzoeksparadigma wordt verspild en om het systeem te revolutioneren.

PETA’s Research Modernisation Deal brengt een strategie in kaart voor het vervangen van het gebruik van dieren in biomedisch onderzoek en wettelijk verplicht veiligheids- en werkzaamheidsonderzoek.

Lijden van miljoenen dieren

Door meer te investeren in diervrije methoden zouden wetenschappers in de hele EU betere behandelingen voor menselijke ziekten en betrouwbaardere methoden voor de beoordeling van toxiciteit kunnen ontwikkelen. Dit zou het lijden van miljoenen muizen, ratten, honden, primaten, konijnen, vissen en andere dieren helpen voorkomen. 

Wat kun jij doen?

Doe mee met de mailactie van PETA en zet je alsjeblieft in voor een strategie met duidelijke doelstellingen om een einde te maken aan alle dierproeven.

Campagne eindigt op: ONBEKEND
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *