Stop de San-Fermín-stierenrennen in Pamplona (Spanje)

In juli vindt er elk jaar tijdens het San Fermín-festival in Pamplona, Spanje, een gruwelijk spektakel plaats dat bekend staat als het stierenrennen. Help jij het te beëindigen?

Jonge stieren die heel weinig contact met mensen hebben gehad, worden via een lange en stressvolle reis naar Pamplona gebracht. De organisatoren van het festival sluiten ze dagenlang op in een klein hok.

Vervolgens laten ze hen los in een lawaaierige, chaotische mensenmenigte – voornamelijk bestaand uit toeristen – die de doodsbange dieren achtervolgen door de nauwe straatjes van de stad. De stieren botsen vaak tegen muren of verliezen hun evenwicht. Soms breken ze botten.

En daar houdt het niet mee op. Later op de dag zullen ze in de arena worden doodgemarteld. Ten minste 48 stieren zullen barbaars worden neergestoken tijdens het festival. De burgemeester van Pamplona moet dit bloedbad stoppen.

Wat kan ik doen?

Doe mee met de mailactie van PETA en verzoek de burgemeester van Pamplona om het stierenrennen en de daaropvolgende stierengevechten tijdens het San Fermín-festival onmiddellijk te beëindigen.

Campagne eindigt op: Onbepaalde tijd
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *