Activiste Li Qiaochu vast voor aankaarten marteling (China)

Li Qiaochu is een prominente activiste. Ze werd begin februari 2021 opgepakt, waarschijnlijk omdat ze twitterde over de ervaringen van enkele Chinese mensenrechtenverdedigers met marteling en slechte gevangenisomstandigheden.

De Chinese mensenrechtenverdediger Li Qiaochu is een prominente feministe, die onderzoek doet naar rechten van vrouwen en werknemers.

Vanwege haar mensenrechtenwerk heeft ze diverse aanvaringen met de Chinese overheid gehad. Ze zat in 2020 bijna een half jaar vast zonder enig contact met de buitenwereld. Ze zegt in die tijd slecht te zijn behandeld.

Aangeklaagd voor ‘aanzetten tot ondermijning van de staat’

Li Qiaochu wordt momenteel vastgehouden in een ziekenhuis. Vanwege haar vreedzaam activisme, en omdat ze de marteling van mensenrechtenverdedigers aankaartte, wordt ze aangeklaagd voor ‘aanzetten tot ondermijning van de staat’.

Wat kun jij doen?

Doe mee aan de schrijfactie van Amnesty International en schrijf vóór 1 mei 2021 naar de Chinese autoriteiten. Roep hen op om Li Qiaochu onmiddellijk vrij te laten.

Campagne eindigt op: 01-Mei-2021
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *