Aanval op rechten van werknemers (India)

Veel staten in India gebruiken de coronacrisis als excuus om de arbeidswetten op te schorten en de rechten van werknemers af te breken terwijl de centrale regering van Narendra Modi haar aanval op de vakbeweging voortzet. Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Gujarat en Himachal Pradesh hebben uitgebreide veranderingen aangekondigd, de werktijden van 8 naar 12 uur verlengd, arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd ingevoerd en opgeschort of vrijstellingen

van arbeidswetten verleend. Veel andere staten hebben ook veranderingen doorgevoerd.

Geen overleg met vakbonden

Deze aanvallen op de rechten van werknemers werden gedaan door middel van uitvaardiging van besluiten als de wetgevende vergadering of het parlement niet in zitting waren. De wijzigingen zijn aangebracht zonder overleg met vakbonden en ondermijnen de fundamentele beginselen en rechten op het werk. De Indiase regering moet deze veranderingen intrekken, de arbeidsinspectie versterken en iedereen sociale zekerheid bieden.

Wat kan jij doen?

Doe mee aan de mailactie van Labourstart Campaigns en roep de betrokken Indiase overheidsinstanties op om, ook tijdens de coronapandemie, de fundamentele rechten van arbeiders te respecteren en verbeteren.

Campagne gestart op: 25-Jun-2020
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *