Waar is mensenrechtenverdediger Idris Khattak? (Pakistan)

Mensenrechtenverdediger Idris Khattak uit Pakistan wordt sinds november 2019 op een onbekende plek vastgehouden door de autoriteiten, op basis van een vage aanklacht wegens spionage.

Hij kan zelfs de doodstraf krijgen. Hij krijgt zeer waarschijnlijk geen eerlijke rechtszaak.

Vast op een onbekende plek

Idris Khattak deed onderzoek naar gedwongen verdwijningen en werkte voor Amnesty International in Pakistan. In november 2019

verdween hij zélf. Pas zeven maanden later gaven de autoriteiten toe dat ze hem vasthielden. Maar zijn familie weet nog steeds niet waar dat is.

Geen eerlijke rechtszaak

Khattak zou volgens de autoriteiten iets met spionage van doen hebben. Ze baseren dat op een ontmoeting die hij in 2009 had met een buitenlandse diplomaat. Op 28 januari 2021 wees een rechter Khattak’s verzoek om zijn zaak voor een burgerrechter te laten komen af. Nu een militaire rechtbank zich over zijn zaak buigt lijkt het onwaarschijnlijk dat hij een eerlijk proces krijgt.

Wat kan ik doen?

Doe mee met de schrijfactie van Amnesty International en schrijf vóór 1 mei 2021 naar de autoriteiten in Pakistan. Roep hen op om onmiddellijk bekend te maken waar Idris Khattak gevangenzit. En Idris’ rechtszaak moet niet door een militaire rechtbank worden behandeld, maar door een burgerlijke rechtbank.

Campagne eindigt op: 01-Mei-2021
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *