Steun mijnwerkers in hun strijd voor fatsoenlijke omstandigheden (Oekraïne)

Op 3 september begonnen mijnwerkers in de Zhovtnev-mijn, die eigendom is van de Oekraïense Kryvyi Rih-IJzerertsfabriek (KZRK), een ondergronds protest en eisten een loonsverhoging, een einde aan inbreuken op de veiligheidsinspectie op de werkplek, verbeterde arbeidsomstandigheden en pensioenverbeteringen vanwege slechte arbeidsomstandigheden.

Solidariteitsprotesten

De protesten verspreidden zich naar drie andere mijnen, Gvardiiska, Ternivska en Batkivshchyna, waaraan bijna 400 mijnwerkers meededen. Sinds 18 september zijn nog steeds 170 protesterende mijnwerkers ondergronds. De gezondheid van de demonstranten verslechtert door de ongezonde omgeving. Familieleden hebben solidariteitsprotesten gehouden in Kryyi Rih en Kiev, en er zijn berichten over druk die op de mijnwerkers en hun familieleden wordt uitgeoefend.

De samenwerking van KVPU (de Confederation of Free Trade Unions of Ukraine) en IndustriALL, die 50 miljoen werknemers in 140 landen in de mijnbouw-, energie- en productiesector vertegenwoordigt, een kracht in wereldwijde solidariteit die samen de strijd aangaan voor betere arbeidsomstandigheden en vakbondsrechten rond de wereld.

Wat kan ik doen?

Doe mee aan de mailactie van Labourstart Campaigns en help de Kryvyi Rih-IJzerertsfabriek (KZRK) te bewegen tot het verbeteren van arbeids- en veiligheidsomstandigheden, hogere lonen en te stoppen met de intimidatie van mijnwerkers en hun familieleden.

Campagne gestart op: 23-sep-2020
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *