Ontslagen schoonmaker moet compensatie krijgen (Mexico)

Jorge Pérez Ortega (70) klaagde over het gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen tegen covid-19 in het Mexicaanse ziekenhuis waar hij als schoonmaker werkte. Prompt werd hij ontslagen. Nu heeft hij moeite om rond te komen.

Beschermingsmiddelen tegen covid-19

Jorge Pérez Ortega verdiende een mager loontje in een Mexicaans ziekenhuis. Hij en zijn collega’s kregen van het schoonmaakbedrijf geen

persoonlijke beschermingsmiddelen tegen covid-19 uitgereikt. Jorge beklaagde zich hierover in een interview met een televisieploeg die een reportage maakte over het ziekenhuis. Zes dagen later werd hij ontslagen door het bedrijf, dat ingehuurd was door overheidsorganisatie ISSSTE. Sindsdien hebben Jorge en zijn vrouw moeite om rond te komen.

Verantwoordelijkheid overheid

De Mexicaanse overheid is als opdrachtgever van het schoonmaakbedrijf verantwoordelijk voor het onterechte ontslag van Jorge en moet hem daarvoor compenseren. De overheid moet ook zorgen voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor alle werknemers in ziekenhuizen, inclusief schoonmakers.

Wat kun jij doen?

Doe mee aan de schrijfactie van Amnesty International en schrijf vóór 1 mei 2021 naar de autoriteiten in Mexico. Roep hen op om Jorge Pérez Ortega compensatie te geven voor zijn onterechte ontslag.

Campagne eindigt op: 01-Mei-2021
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *