Kom in actie voor arbeidsmigranten (Qatar)

Sinds Qatar in 2010 de organisatie van het WK Voetbal 2022 kreeg toegewezen, werd duidelijk dat de mensenrechten van arbeiders bij de bouw van de stadions systematisch worden geschonden. Recent voerden de autoriteiten hervormingen door voor betere arbeidsomstandigheden. Groot probleem is echter de slechte handhaving van die hervormingen. Hierdoor zijn duizenden

werknemers nog steeds overgeleverd aan gewetenloze werkgevers, die straffeloos misbruik van hen maken.

Arbeidersrechten geschonden

Arbeidsmigranten hebben in Qatar nog steeds te maken met extreem lange werkdagen en achterstallig loon of ze krijgen helemaal niet uitbetaald. In Qatar werken bijna 2 miljoen arbeidsmigranten.

Wat kun jij doen?

Teken de petitie van Amnesty International en roep de Wereldvoetbalbond FIFA op ervoor te zorgen dat Qatar de mensenrechten beschermt van alle arbeidsmigranten, waaronder degenen die betrokken zijn bij het WK 2022.

Campagne gestart op: 01-Dec-2020
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *