Laat student Ahmed Samir Santawy onmiddellijk vrij (Egypte)

De Egyptische student antropologie Ahmed Samir Santawy doet onderzoek naar islam en abortus. Hij werd gearresteerd en geslagen.

Hij wordt onterecht beschuldigd van ‘lidmaatschap van een terroristische groepering’ en ‘het verspreiden van nepnieuws’.

Geblinddoekt en geslagen

Ahmed Samir Santawy (29) studeert antropologie in Wenen en doet onderzoek naar reproductieve rechten van vrouwen in Egypte. De veiligheidsdienst pakte hem op 1 februari 2021 in Caïro op. Vijf dagen lang wist niemand waar hij was. Ahmed zegt dat hij werd geblinddoekt en geslagen tijdens het verhoor.

De autoriteiten beweren dat Ahmed op Facebook kritiek uitte op de regering. Maar Ahmed zegt dat hij niks met het Facebookbericht te maken heeft. De beschuldigingen zijn complete onzin. De enige reden waarom Ahmed vastzit, is dat hij onderzoek doet naar issues rond religie en gender.

Wat kun jij doen?

Doe mee aan de schrijfactie van Amnesty International en schrijf vóór 1 mei 2021 naar de autoriteiten in Egypte. Roep hen op om Ahmed Samir Santawy onmiddellijk vrij te laten.

Campagne eindigt op: 01-Mei-2021
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *