10bis moet stoppen met vakbondsonderdrukking (Israël)

10bis, de Israëlische tak van het Nederlandse wereldwijde bestelplatform Just Eat Takeaway.com, ontzegt zijn werknemers het recht om zich bij een vakbond aan te sluiten.

Dwars zitten, intimidatie en ontslag

Voedselkoeriers hebben onvermoeibaar doorgewerkt tijdens de COVID-19-pandemie,

waarbij ze hun eigen gezondheid in de waagschaal stelden om de voedselvoorziening in stand te houden van honderdduizenden klanten tijdens de pandemie. In oktober 2020 eiste de helft van de 10bis-koeriers die lid waren van vakbond Histadrut, een verzekering voor koeriers en erkenning van bonussen als component van hun salaris. Maar het bedrijf heeft geprobeerd vakbonden dwars te zitten, de organisatoren geïntimideerd, weigerde te onderhandelen met de arbeiders en probeerde de leider van de arbeidersraad te ontslaan. Terwijl Just Eat Takeaway.com in zijn gedragscode opschept dat ze de vrijheid van werknemers erkennen om een ​​vakbond van hun keuze op te richten of lid te worden van een vakbond van hun keuze, blijkt de implementatie ervan gebakken lucht en blijkt papier geduldig.

Wat kan ik doen?

Doe met ons mee om Just Eat Takeaway.com duidelijk te maken dat 10bis-pogingen om vakbonden kapot te maken moeten stoppen, de arbeidersraad erkent moet worden, te goeder trouw onderhandelingen moet beginnen en de pogingen om werknemersvertegenwoordigers te ontslaan moet staken. Doe mee aan de mailactie van Labourstart Campaigns.

Campagne gestart op: 22-Feb-2021
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *