Metro – stop vakbondsonderdrukking nu (Pakistan)

UNI Handel nodigt vakbonden, arbeiders en arbeids- en mensenrechtenactivisten wereldwijd uit om er bij Metro A.G. op aan te dringen Tahir Mehmood, secretaris-generaal van Metro Habib Employees Union in Pakistan, weer in dienst te nemen.

Metro A.G.

Metro A.G. is een multinationale Duitse levensmiddelengroothandelaar die in 26 landen

over de hele wereld actief is onder de merknamen METRO en MAKRO, waaronder Pakistan, waar de werknemers van Metro al zeven jaar strijden voor een collectieve arbeidsovereenkomst. De directie van Metro Pakistan heeft een campagne gevoerd om de vakbonden uit te schakelen door vakbondsleiders te intimideren en te viseren met waarschuwingen, aanmaningen, verandering van werkplek en arbeidsstatus, en ontslagen. De afgelopen jaren zijn verschillende vakbondsleiders door Metro Pakistan ontslagen, waaronder iedere verkozen secretaris-generaal van de vakbond sinds 2013.

Absenteïsme

Onlangs ontsloeg Metro in februari 2021 Tahir Mehmood (de SG van de lokale vakbond) wegens absenteïsme dat in 2017 plaatsvond. Tahir is al meer dan 10 jaar in dienst bij Metro Pakistan. U kunt Tahir en de Pakistaanse Metro werknemers steunen door een boodschap te sturen naar de CHRO en het lokale management van Metro; en door hen te vragen Tahir opnieuw in dienst te nemen, te stoppen met de vakbondsonderdrukking, en met de vakbond te onderhandelen om een collectieve arbeidsovereenkomst te sluiten.

Wat kan ik doen?

Jij kunt helpen door mee te doen aan de mailactie van Labourstart Campaigns en een mail te sturen naar Metro AG met het verzoek het ontslag van Mehmood teniet te doen.

Campagne gestart op: 10-Mrt-2021
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *