Kazachstan: bedreiging van vakbond voor brandstof- en energiewerkers

De Kazachstaanse autoriteiten blijven druk uitoefenen op onafhankelijke vakbonden. In 2017 ontbond Kazachstan de Confederatie van Onafhankelijke Vakbonden van de Republiek Kazachstan en een aantal gelieerde organisaties en werden vakbondsleiders vervolgd en gevangengezet.

Nu wordt de vakbond van arbeiders in de brandstof- en energie-industrie bedreigd.

Rechtzaak

Autoriteiten zijn een rechtszaak begonnen om de vakbond op te heffen op initiatief van een aantal oliemaatschappijen; Oil Construction Company, West Oil en Bozashy Trans Kurylys, die allemaal onderdeel zijn van het staatsbedrijf Kazmunaygaz.

Wat kan ik doen?

Steun de onafhankelijke vakbeweging in Kazachstan en stuur via Labourstart Campaigns een bericht naar de Kazachse autoriteiten en dring er bij hen op aan te stoppen met het uitoefenen van druk op vakbonden en om de rechten van werknemers te respecteren.

Campagne gestart op: 03-Feb-2021
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *