Stop de kindhuwelijken (Pakistan)

Paras was pas veertien jaar toen zij gedwongen werd om te trouwen. Haar man behandelde haar slecht. Nu is Paras achttien en is ze met hulp van de organisatie Shirkat Gah gescheiden van haar man.

Huishouden

In Pakistan trouwen veel meisjes op jonge leeftijd. Dat heeft grote gevolgen. De meisjes gaan niet meer naar school, omdat ze het huishouden

moeten doen. Daardoor is de kans op een goede baan later klein en blijven de meisjes arm. Ook krijgen ze vaak op jonge leeftijd kinderen, wat leidt tot gezondheidsproblemen. Een meisje dat voor haar 15e zwanger wordt, heeft vijf keer zoveel kans om tijdens de zwangerschap te sterven als een volwassen vrouw.

Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en vragen we over de hele wereld extra aandacht voor de rechten van vrouwen en meisjes. We willen dat de regering van Pakistan kindhuwelijken verbiedt, omdat elk meisje het recht heeft op echte liefde!

Wat kan ik doen?

Onderteken de petitie van Amnesty International en help ons 10.000 handtekeningen naar de Pakistaanse ambassade te sturen.

Campagne gestart op: 01-Mrt-2000
Deze campagne is: ACTIEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *